34,5467$% 0.18
36,0147€% -0.62
43,3470£% -0.52
3.005,41%1,48
20.381,00%1,12
9.549,89%1,94
3408895฿%-0.20893
Uzman Dr. Jale Şenyurt erkeklerdeki saç dökülmesinin kişiden kişiye değişken gösterdiğine dikkat çekerek; “Cilt hastalıklarından, yanlış beslenmeye, ilaç kullanımına, yaşa, cinsiyete, strese de bağlı olabiliyor. Ancak saç dökülmesinin en büyük nedeni genetik yapıdır.” dedi.
Medikal Estetik Doktoru Jale Şenyurt, saç dökülmesi ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Şenyurt, erkeklerde saç dökülmesinin farklı sebeplerden kaynaklanabileceğinin altını çizerek; “Ayrıca mevsimsel değişimler, kansızlık, hormonal bozukluklar da saç dökülmesi nedenleri arasındadır. Bunların dışında stres, saça yanlış şekil vermek, saçları sık yıkayıp şampuanlamak, tiroid hastalıkları da saç dökülmesine neden olabiliyor. Ayrıca erkeklerde saç dökülmesi bayanlardaki oranla daha sık karşılaşılan bir sorundur. Saç dökülmesi, kelliğe neden olmasının ardından insan psikolojisini de olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kişiler de özgüven kaybı yaşıyorlar ve sosyal ilişkilerinde bozulmaya başlıyor.” Şeklinde konuştu.
“SAÇ EKİMİ HAYATI OLUMLU YÖNDE ETKİLEYEBİLİR”
Saç dökülmesinin özgüven eksikliği yaratacağına ve saç ekimi ile erkeklerin hayatının olumlu yönde değişebileceğini belirten Şenyurt; “Saç ekiminin temeli, saçlı derinin dökülme olmayan bölgelerinden Saç köklerinin alınıp, saçların dökülmüş olduğu veya seyrekleşmiş olduğu bölgelerine ekilmesi şeklinde gerçekleşir. Saç köklerinin alındığı alan daha çok kafanın arka kısmı, enseye yakın bölgeler, kafanın arka yan kısımları olmaktadır. Bu bölgedeki saç kökleri genetik olarak dökülmeye dirençlidirler ve nakledildikleri bölgede de bu özelliklerini sürdürürler ve kalıcı olurlar.” İfadelerini kullandı.
“SAÇ EKİMİ İÇİN DETAYLI BİR ÇALIŞMA GEREKİR”
Saç ekimi esnasında uygulanacak teknik hakkında da bilgiler veren Şenyurt; “Saç ekiminde FUE tekniği kullanılarak, Lokal anestezi veya sedoanaljezi+lokal anestezi desteğinde folliküler üniteler verici bölgeden özel bir alet (punch veya mikromotor) vasıtası ile tek tek toplanırlar. İçi boş bir silindir olan bu alet (ekstraktör) ile 2 mm kadar derine girilip folliküler üniteler toplanır. Her bir ünitenin içinde 1-2-3-4 kıl bulunabilir. Kullanılan uçların çapı 0.75 mm ile 1.25 mm arasında değişmektedir. Hedeflenen sayıda follikül, verici sahadan toplandıktan sonra, ekim aşamasına geçilir. Ekim yapabilmek için hedef alanda minik kanalların açılması gerekir. Saç köklerinin yerleştirileceği bu minik kesiklerin yapılış yeri ve açıları, saç ekiminin başarısı açısından çok önemlidir. Saçların henüz tamamen dökülmediği bölgelerde sıklaştırma amaçlı ekim yaparken yapılan bu kesiklerin orada mevcut kökleri zedelemeden yapılması önemlidir. Aksi takdirde mevcut saç kökleri zedelenir ve saç kaybı yaşanır. Bir diğer önemli noktada açılan kanalların açısının, ekim bölgesinin doğal saç çizgilerini takip etmesidir. Aksi durumda doğal görülmeyen bir netice ortaya çıkacaktır. Kanal açma işleminden sonraki basamak açılmış bu kanallara, ilk aşamada toplanmış olan saç folliküllerinin yerleştirilmesidir. Tüm bu işlemler zamana karşı yapılan işlemlerdir ve bir seans ortalama 4 ile 6 saat arasında vakit almaktadır.” Dedi.
Haber: Haber Merkezi
MİGREN AĞRILARI İÇİN SEBEPLER NELER? MİGREN İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?